Начало / Култура / „Кавказкият тебеширен кръг” гледаме през март на плевенска сцена

„Кавказкият тебеширен кръг” гледаме през март на плевенска сцена

Номиниран за награди ИКАР 2016 спектакъл на Драматичен театър – Варна ще бъде представен на плевенска сцена през месец март. Домакин на постановката „Кавказкият тебеширен кръг” от Бертолт Брехт е ДКТ „Иван Радоев” в Плевен.

Постановката е на режисьорката Маргарита Младенова. Сценография – Ивайло Николов, костюмография – Ива Гикова, музика – Асен Аврамов. В ролите ще видим изпълнителите: Стоян Радев, Гергана Плетньова, Георги Богданов, Николай Кенаров, Даниела Викторова, Биляна Стоева, Ина Добрева, Антонио Угрински, Пламен Димитров, Валери Вълчев, Алекс Маринков, Николай Маринков.

„Днес отново е време за Брехт. Днес отново изпитваме голяма тревога за съдбата на човека. Може ли театърът да е камбана, която бие тревога и в същото време да е изкуство – това вълнува и Брехт, и нас. Има основни понятия, които определят природата на човека. Като понятието да си добър, какво значи да си добър… „Кавказкият тебеширен кръг” изследва голямата тема за добротата и поставя ребром, отвесно този въпрос през една древна история. Историята за момичето Груша, което не може да остави едно забравено дете и заради него се отказва от всичко за себе си. През тази история „Кавказкият тебеширен кръг” пита възможно ли е да си добър и да живееш добре… Каква е цената… Да си добър, е да се откажеш от собствения си интерес. Да си добър, не означва да си добродушен, а да вършиш добро – най-трудното за човека. Под всички сложни неща стоят прости неща. Истини, които театърът трябва да открие и да им повярва, за да им повярва след него и зрителят“, споделя режисьорката за спектакъла.

„Кавказкият тебеширен кръг” е с номинации за наградата ИКАР 2016 на Съюза на артистите за режисура на Маргарита Младенова и за водеща мъжка роля на Стоян Радев.

Представлението ще се играе на сцената на ДКТ „Иван Радоев” на 23 март от 19 часа.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...