Начало / Спорт / И Момчил Цветанов отива в отбора на „канарчетата“ в Пловдив

И Момчил Цветанов отива в отбора на „канарчетата“ в Пловдив

Момчил Цветанов

Наставникът на „Ботев“ (Пловдив) и бивш треньор на „Спартак“ (Плевен) Велислав Вуцов има сериозно намерение да привлече още един плевенчанин в състава на „канарчетата“, пише plevensport.eu. Това е доскорошния футболист на ловешкия „Литекс“ Момчил Цветанов. Селекционерът на пловдивчани е говорил с играча и той е дал принципното си съгласие да акостира на „Колежа“. Ако се стигне до разбирателство, Цветанов ще излезе без пари на „Ботев“, тъй като вече е свободен агент, след като се раздели с „Литекс“ по взаимно съгласие. Преди началото на сезона в „А“ група към „Ботев“ (Пловдив) се присъедини и бившият юноша на плевенския „Спартак“ и също дългогодишен играч на „Литекс“ Пламен Николов.

23-годишният Момчил Цветанов или по-известен в Плевен с прозвището си „Малкия шивач“ започва своята футболна кариера в отбора на „Спартак“ (Плевен), след което за кратко играе в детския тим на град Левски. По-късно се връща в „Спартак“, където се утвърждава като титуляр в мъжкия отбор. Бързоногият нападател, който е син на известния плевенски футболист от края на миналия век Емил Цветанов – Шивача се налага през пролетта на сезон 2006/2007 г. сред титулярите на „Спартак“, като отбелязва решаващи голове за оставане на отбора в „Б“ група. Тогава Цветанов бележи 7 попадения в 27 мача за „синьо-белите“.

През лятото на 2007 г. преминава в академията на „Литекс“ и остава в тима до сега, като изиграва за ловчалии 109 мача и вкарва 14 гола. Плевенчанинът има в своя актив и 34 изиграни срещи за юношеския и младежкия национален отбор на България, в които е отбелязал 7 попадения.

Снимка: pfclitex.com

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...