Акценти
Начало / Политика / Инж. Николай Маринов: Не приемам манипулациите на пресцентъра на БСП

Инж. Николай Маринов: Не приемам манипулациите на пресцентъра на БСП

По повод публикацията „Двама съветници атакуват опороченото гласуване за увеличение на данък на автомобилите в Плевен“ общинският съветник от НФСБ  инж. Николай Маринов поиска право на отговор, който публикуваме без редакторска намеса.

„По повод публикации в плевенски медии за внесен от мен и г-н Бойко Тодоров сигнал до Областен управител, категорично заявявам следното:

  1. Вносител в ОбС на предложението за по-ниска ставка на данъка върху МПС съм аз, а не г-н Бойко Тодоров. Защитих предложението си с аргументи. На първо гласуване то беше прието. След дадена почивка, в която се направиха различни договорки, предложението бе отхвърлено. Това ме мотивира да подпиша съвместно с г-н Тодоров сигнал до Областния управител за нарушения в Правилника на Общинския съвет.
  2. Във въпросния сигнал никъде не се цитира групата „Плевен може, Плевен побеждава“, както не се споменава и името на г-н Георг Спартански. Пресцентърът на БСП си е позволил груба манипулация в това отношение.
  3. Не съм уведомен от пресцентъра на БСП, нито е искано моето съгласие за публикуването на въпросния сигнал в медиите.
  4. Цитираният в публикацията общински съветник Ибрям Мусов не е в групата „Плевен може, Плевен побеждава“. Същият отдавна я напусна и се обяви за независим. Въпросната група не е на г-н Георг Спартански, а е част от състава на Общинския съвет. Цитирането на неговото име е инсинуация, която не приемам.

Със сигнала до Областния управител изразявам своето категорично несъгласие с порочните практики на ГЕРБ в гласуването на решения, чрез които се защитават партийни или корпоративни интереси. Не одобрявам медийната инициатива на пресцентъра на БСП за печелене на партийни дивиденти. Когато става въпрос за интереса на обикновения гражданин, партийните интереси трябва да мълчат.“

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...