Акценти
Начало / Крими / Изясняват причините за пожари в къща и Мерцедес

Изясняват причините за пожари в къща и Мерцедес

На 30 септември по неустановени причини е възникнал пожар в къща в село Ясен, при който са унищожени покривна конструкция – 60 кв.м.; 20 бали фураж и дървен материал – 1 куб.м., съобщи МВР-Плевен. Пожарът е погасен от екип на РС ПБЗН – Плевен. Пострадали няма.

На 1 октомври 2018 година в  01:43 часа в Оперативен център при   РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар на лек автомобил Мерцедес в град Плевен в ж.к.“Сторгозия“. Причините за инцидента са в процес на установяване, както и размера на нанесените щети. Пожарът е погасен от екип на РС ПБЗН – Плевен.

За периода от 28 септември до 1 октомври 2018 година служители от РДПБЗН участваха в ликвидирането на 56 произшествия. Екипи с пожарна техника гасиха пожари в сухи треви в землищата на селата Петърница, Бръшляница, Долни Вит, Гривица, Бресте, Черковица, Згалево, Муселиево, Гиген, Ореховица, Малчика, Къртожабене, Шияково, Ставерци, Брест, Ленково, Рупци, Въбел, Комарево, Брегаре, Писарово, Староселци, Къртожабене и градовете Кнежа, Плевен, Искър, Долни Дъбник, Тръстеник, Долна Митрополия, Белене. Потушиха пожар в отпадъци в село Бръшляница,  Оказаха техническа помощ на самотноживееща и трудноподвижна жена в апартамент в Плевен на улица „Княз Борис I“ и на мъж в жилище в град Плевен на улица „Чаталджа“, отстраниха опасно дърво в град Плевен на улица „Ангел Кънчев“ и изсъхнало дърво в центъра на село Беглеж, съдействаха за измиване на пътното платно след ПТП в град Кнежа и при инцидент с опасни вещества и материали – счупен термометър в град Левски на улица „Никола Въпцаров“.

На 30 септември техническа неизправност е причина за пожар в къща в град Левски. Сигнал за инцидента е постъпил в 22:41 часа. Унищожени са 50 кв.м. покривна конструкция и домашно имущество. Пожарът е погасен от четирима служители на РС ПБЗН – Левски.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...