Акценти
Начало / Икономика / Изнесено заседание на Стопанската комисия заради проблем в Къшин

Изнесено заседание на Стопанската комисия заради проблем в Къшин

Постоянната комисия по стопански дейности към Общинския съвет в сряда ще направи изнесено заседание в село Къшин. Поводът е проблемът на селото с подпочвените води, които наводняват приземните етажи на къщите. Ситуацията е доста сериозна и трябва спешна намеса, категорични са от Стопанската комисия.

От Община Плевен вече са правили проверки на място. От общинска фирма „Паркстрой” през месец юли предприеха мерки за отводняване на образувалото се блато чрез допълнителен изкоп. Според председателя на ОбС – Плевен – Мартин Митев, това не само е било безрезултатно, но дори е задълбочило проблема.

От ноември 2015 г. в Къшин се повишава нивото на подпочвените води, това създава все по-сериозни проблеми в жилищни сгради, съобщи по-рано кметът на селото Пламен Петков. По думите му в селото са наводнени десетина приземни помещения, а при изпомпването на водата от тях – собствениците наводняват улици и съседни дворове. Разширява се и блатото в землището на Къшин, образувано през 2000 г., коментира  Петков.

В сряда Стопанската комисия на място ще решава какво трябва да се направи, за да бъдат спасени къщите на хората от постоянните наводнявания. Местните са притеснени, че, ако не се намери решение, есенните дъждове ще задълбочат проблема.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...