Акценти
Начало / Крими / Изненадаха нерегламентирани превозвачи на пътници и товари

Изненадаха нерегламентирани превозвачи на пътници и товари

snim

Плевенски полицаи изненадаха нерегламентирани превозвачи на пътници и товари, информират от пресцентъра на полицията в града. На 12 февруари служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен и служители на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ са провели специализираната акция.

При извършена проверка на пътя при излизане от село Ясен в посока София към 09:30 часа в лек автомобил „Опел Вектра“, собственост и управляван от 42-годишен от Кнежа, са засечени четирима нередовни пътника. Колата е обслужвала маршрута Плевен – Кнежа. Водачът не е представил лиценз за извършване на обществен превоз, изискващ се по Закона за автомобилните превози.

Съставен му е акт от служителите на РД „АА“ – Плевен, за извършено административно нарушение по чл. 24, ал. 1 от Закона за автомобилните превози. Издадена е и заповед за прилагане на принудителна административна мярка, с която предният номер на лекия автомобил е иззет, а „Опел”-ът е спрян от движение за срок от 6 месеца.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...