Начало / Култура / Изложба на Явор Цанев откриват днес в галерия „Бешков”

Изложба на Явор Цанев откриват днес в галерия „Бешков”

Възпоменателна изложба – живопис, графика и пластика, на художника Явор Цанев ще бъде открита днес, от 17.30 часа в две от залите на Художествена галерия „Илия Бешков” в Плевен.

„…Явор Цанев беше фин и деликатен човек. Погледнат отстрани животът му приличаше на неизменен стремеж да постигне две неща – съвършенство в отношенията между хората – и млади и стари – и съвършенство върху платното. Когато нещо в живота го затрудняваше, той прехвърляше своята доброта и безбрежен талант върху платното, което за него беше врата. Явор отваряше с лекота тази врата, светът оставаше някъде далеч зад него и той заживяваше в прозирния свят на своите прелестни творения – ослепителни красавици от древна Елада и Рим, голи богини, крилати конници, странни и непонятни хора, носещи от някакъв далечен свят посланието на Явор да склоним глава пред красотата и добротата.…”

Приятели и следовници, плевенчани и гости на плевенчани – не забравяйте, не пропускайте откриването на тази изложба, приканват от плевенската галерия.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...