Акценти
Начало / Култура / Изключителен успех на 60-тия юбилеен Парад на модата

Изключителен успех на 60-тия юбилеен Парад на модата

Повече от два часа продължи шоу спектакълът за 60-то юбилейно издание на Парад на модата. Големият салон на Драматичният театър беше препълнен от желаещи да съпреживеят модният празник, поднесен им от режисьора Георги Ангелов, прекрасните манекенки от неговата агенция и тоалетите на дизайнери, реализирали се успешно на модните подиуми в чужбина и страната. За първи път  в историята на Парада на модата участваха двама създатели на мода от Испания. Те представиха тенденциите в модата за Лято-2016. Проф. Хайме Пикер е преподавател в Академията за мода в Мадрид с участие във всички световни форуми на модата в Ню Йорк, Милано, Лондон, Мадрид. Драгомир Красимиров е с българско потекло – твори в Испания и е носител на престижни награди за млад дизайнер.

IMG_1334ариес уникат

В спектакъла участваха вече добре познатите на плевенските почитатели на модните дефилета Дизайнерски център „Ариес уникат” – Светла Димитрова, Димитър Кръстев – София, Теодора Кьосева – София, Александра мешкова – София, Дизайнерско студио „Модалаб” – София, и още Мария Божилова – София,Яна Панова – София, НеРа – Ралица Христова – София, Рене-Емил – София, Галя Златева – Варна. Те представиха последните тенденции в мода за жената и тийнейджърската мода. За пълния блясък на тоалетите с бижутата си се погрижиха Мария Църкова – Плевен и фирма „Галвано” – София.

Спектакълът беше съпроводен от изпълненията на грациите от Клуб по спортни танци „Дъга тийм” и солистите Жени Василева и Боян Бончев. С поп изпълнения се представиха Йоана Цветанова и Магдалена Вълкова, прозвуча магичната цигулка на Чавдар Вълков.

Преди началото на шоу спектакъла бяха прочетени поздравителни адреси от името на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, зам.-министъра на културата Боил Банов, кмета на Плевен проф. Димитър Стойков.

IMG_1327Жоро Ангелов-Дамянка Владимирова

IMG_1352ариес уникат

IMG_1381парад на модата

IMG_1377парад на модата

IMG_1369парад на модата

IMG_1384парад на модата

IMG_1355дъга

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...