Начало / Крими / Иззеха незаконни цигари и тютюн

Иззеха незаконни цигари и тютюн

57 кутии контрабандни цигари иззеха плевенските полицаи от улични търговци на кооперативния пазар в града. На 7 декември за времето от 10.00 до 12.00 часа е извършена съвместна проверка от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, Второ РУП при ОД на МВР Плевен и Митническо бюро Плевен за ограничаване разпространението на цигари без акцизен бандерол.

Засечени са шестима пласьори, предлагащи на дребно цигари. Групата е от село Буковлък – това са пет жени и един мъж на 23 години. Мъжът има 8 заявителски материала и е осъждан.

За нарушенията на петима от групата са съставени актове от служители на митницата, а на 28-годишна жена е наложена глоба с фиш в размер на 30 лева. Материалите са предоставени на служителите от Митническо бюро Плевен по компетентност.
В същия ден служители на Първо РУП Плевен и на Митническо бюро са провели и съвместна специализирана операция по линия “разпространение и търговия с акцизни стоки с незаплатен акциз”. В хода на акцията на ул. “Българска авиация” са спрени за проверки 2 микробуса “Форд транзит”, управлявани от 32-годишен и 34-годишен от село Буковлък.

В колите са намерени 194 прозрачни полиетиленови плика с насипен тютюн. Сухата тревиста маса е иззета и материалите са предадени на Митническо бюро Плевен. Образувани са две досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...