Акценти
Начало / Политика / Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е абсолютно неприемлив

Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е абсолютно неприемлив

Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е абсолютно неприемлив България се превърща в място, където Европа никога не започва. Това се казва в разпространената до медиите позиция на „Движение България на гражданите” по повод избора на Пеевски за председател на ДАНС.

Правителството на Пламен Орешарски не само не преодолява грешките на предишното управление, каквато беше грозната коалиция „Марковска“ между ГЕРБ, БСП и ДПС, но, напротив – то слиза до ново дъно, се казва в документа.

Според Движение България на гражданите „с действията си Орешарски и парламентарното мнозинство показват, че изборите в България не се състояха, за да отговорят на очакванията на хората, а за да се овладеят службите”.

„Навсякъде в цивилизования свят изборът на подобна позиция не се провежда по толкова непрозрачен и безцеремонен начин. Изборът на подобна позиция изисква ясни критерии, няколко кандидати, изслушване на тези кандидати, максимална публичност.

Достатъчно дълго сме в Европейския съюз, за да знаем, че кандидатурите за шефове на службите се защитават с програма за развитието на тези служби и за поста обикновено се търсят хора с безупречна професионална репутация и опит.

Отново изглежда, че партиите в парламента са в коалиция срещу справедливостта и гражданите. След дни на циркове и излизане от пленарна зала, ГЕРБ също закъсняха да реагират. Време е опозицията да заеме мястото си. Ако това не направи въвтрешнопарламентраната опозция, ще го направим ние, гражданите”, се казва още в позицията на „Движение България на гражданите”.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...