Акценти
Начало / Последни новини / Ивайло Вълев 14-и в пробега Гюргево – Русе, СКЛА Феникс 2004 започна втори етап от проект на ММС

Ивайло Вълев 14-и в пробега Гюргево – Русе, СКЛА Феникс 2004 започна втори етап от проект на ММС

Състезателят на СКЛА Феникс 2004 – Ивайло Вълев се класира на 14-о място в шосейния пробег Гюргево – Русе. Единственият представител на плевенската лека атлетика в надпреварата пробяга 14.5 километровото трасе за 51:55 минути. Тотална доминация на бегачите от Кения, които си поделиха позициите в призовата тройка. Абел Роп и Хилари Кимайо водиха битка до последните метри и завършиха за 43:27 с предимство за Роп. Нелсън Черутич зае третото място с 44:37. Четвърти стана най-силният румънски бегач Мариус Йонеску с 45:05. След тях финишираха българските състезатели – Иво Балабанов, Митко Ценов, Стоян Владков и Йоло Николов.

Над 220 бегачи от седем държави участваха в пробега, който стартира от центъра на румънския град Гюргево, премина през граничката зона на Дунав мост и финишира в центъра на Русе.

Това бе поредното контролно състезание за Ивайло Вълев, което е част от подготовката му за най-големия старт за годината „Маратон София“ на 14 октомври.

Междувременно от вчера във СКЛА Феникс 2004 стартира втория етап от програмата „Спорт за деца в свободното време“ на Министерството на младежта и спорта и участниците в него започнаха занимания.

„Периодът юли – септември бе за почивка, но въпреки това част от участващите провеждаха лекоатлетически занимания. През настоящата година част от децата /започнали преди 3 г./ вече успяха да се впишат в юношеската атлетика с постиженията си в държавните първенства на България. Надяваме се, че децата, започналите през тази година занимания ще постигат същите успехи след година, две и по този начин ще вдигнат нивото на този спорт в нашия град. Програмата „Спорт за деца в свободното време“ е една от най-добрите програми за клубовете, осигурени от спортното министерство“, коментира президентът и главен треньор на СКЛА Феникс 2004 – Светослав Топузов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...