Акценти
Начало / Крими / Значително намаление на пожарите през март отчитат огнеборците

Значително намаление на пожарите през март отчитат огнеборците

79 са произшествията през изминалия месец март, при ликвидирането на които са участвали служителите от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” Плевен. В сравнение със същия месец на предходната 2012-та намалението на инцидентите е в пъти – през март миналата година те са били 425.

14 са били пожарите, завършили с материални загуби, 44 – без нанесени материални щети, служителите са участвали в 19 аварийно-спасителни дейности, помощни операции и дежурства, отчетени са и 2 лъжливи повиквания. Най-голям брой пожари с материални загуби са възникнали в отрасъл жилищно стопанство, а най-често пожарите са причинени от небрежност при боравене с открит огън, сочат още данните.

При инцидентите през месец март 2013 год. няма пострадали хора, един човек е загинал. Ще припомним, че това стана в частен дом в Кнежа. В една от стаите беше намерена 73-годишната собственичка. Беше установено, че жената е заспала и е изпуснала незагасена цигара, която е предизвикала пожара с фатален край.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...