Акценти
Начало / Образование / Знания за безконфликтно общуване усвояваха младежи от три плевенски села

Знания за безконфликтно общуване усвояваха младежи от три плевенски села

джендър обучение

НЧ ”Христо Ботев -27”  в село Коиловци  участва в проект „Равни в правата си” на  Младежко бюро за социални услуги и граждански инициативи, финансиран от ОПРЧР на ЕС и ЕСФ. В рамките на проекта е сформиран екип от обучители по джендър равенство, който се подготви по  специална интерактивна методология, изработена от български и румънски експерти.

 След проведените семинари, подготвените обучители по джендър равенство Станка Николова, Ростислава Димитрова и Галя Христова проведоха обучение с ученици от три плевенски села – Коиловци, Бохот и Ясен. Четири двойки младежи и девойки от трите села на възраст от 15 до 18 г. бяха  запознати със своите граждански и човешки права. С помощта на интерактивни методи, младите хора усвоиха знания за ефективно безконфликтно общуване.

 Екипът на читалището в село Коиловци  изказва своите благодарности на участниците в обучителния трейнър : Йоанна Петкова, Цветомира Петкова, Галина Илиева и Радостина Руменова и се надява , че тази нова практика ще намери широк отзвук и приложения и сред други училища.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...