Акценти
Начало / Общество / Земята на град Левски приюти пръст от Кубратова България

Земята на град Левски приюти пръст от Кубратова България

Паметна плоча откриха в град Левски на мястото, където в земята е положена капсула с пръст от гроба на Хан Кубрат. Капсулата беше занесена след пътуване на членове и симпатизанти на ПП “Нова зора” до Малая Перешчепина, където се счита, че е гробът на хан Кубрат. Събитието стана в деня на един от най-светлите християнски празници, в който се отбелязват и най-ценните християнски добродетели – Вяра, Надежда, Любов и Мъдрост, уточняват от пресцентъра на местната администрация.

Със специален тържествен  ритуал беше отдадена дължимата почит на това свято за всеки българин място, на което в шепа пръст от гроба на хан Кубрат ще живее паметта за Стара Велика България. Ивършено беше и ритуално освещаване на паметната плоча. “Надявам се частицата земя от Стара Велика България, от нашите корени да ни помогне за едно хубаво бъдеще, такова, каквото ни завеща българският род”, каза в обръщението си към събралите се на площада хора кметът на Община Левски Любка Александрова.

От името на областната организация на ПП “Нова зора” Плевен Евгения Иванова връчи сертификат на кмета на Община Левски за плоча, поставена в чест на хан Кубрат по време на кметуването.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...