Акценти
Начало / Общество / Звената за документи за самоличност днес и утре с пълен работен ден

Звената за документи за самоличност днес и утре с пълен работен ден

Звената „Български документи за самоличност” днес и утре ще работят с пълно работно време и ще оказват съдействие на българските граждани, които желаят да гласуват в Националния референдум.

През цялата седмица те работиха с увеличено натоварване и бе ускорено издаването на лични карти на граждани, които са подали заявление за нова лична карта.

На гражданите, на  които е било невъзможно да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 януари 2013 година, ще се издават необходимите удостоверения, уточниха от полицията.
Удостоверенията се издават след цифрово заснемане на лицето на заявителя и снемане на неговия подпис при подаване на заявлението по постоянен адрес за нова лична карта.
Удостоверения може да се издават независимо от обявения постоянен и настоящ адрес след подадено и регистрирано заявление за издаване на лична карта, което се отразява в централизираната информационна система за документи за самоличност на МВР.
Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за деня на референдума 27 януари 2013 година.

Прочетете също:

С юбилейна вечер Плевен чества 80-годишнината на Георги Константинов

С юбилейна вечер Плевен ще отбележи 80-годишнината на писателя и поет Георги Константинов. Творческата среща ...