Начало / Здравеопазване / За първи път гост-лектор от чужбина на Националния форум по дентална медицина в Плевен

За първи път гост-лектор от чужбина на Националния форум по дентална медицина в Плевен

IMG_7055 стоматологичен форум

Четвъртият национален форум по дентална медицина ще се проведе в Плевен в края на месец март. Той се организира от Българския лекарски съюз с подкрепата на ректора на Медицински университет вПлевен – проф. Славчо Томов,  и кмета на Община Плевен – проф. Димитър Стойков.

Първото издание на този форум през 2011 г. беше бялата лястовица в коренната промяна в организацията и провеждането на следдипломното обучение на лекарите по дентална медицина.  През годините този форум вдигна много високо летвата и благодарение на тясното сътрудничество с Медицинския университет в Плевен се създават условия тук да се случват нови неща и да се представят иновации. Това подчерта д-р Борислав Миланов, председател на Българския зъболекарски съюз на пресконференция днес за представяне на предстоящото научно събитие.

Новото тази година е, че ще има  гост-лектор от чужбина – д-р Жозеф Бакиш от университета в Йерусалим, Израел. Той ще изнесе лекция на тема управлението на практиките и умението да общуваме с пациента . Изборът на гост от Израел не е случаен, тъй като това е държавата, която държи първенството по отношение грижата за здравето на гражданите си, подчерта д-р Миланов.

За първи път лектори ще бъдат и деканите  на трите факултета по дентална медицина в страната – проф. Филчев от София, проф. Тодоров от Пловдив и доц. Тончев от Варна.

Четвъртият национален форум по дентална медицина ще бъде открит на 27 март. В програмата е предвидена среща на студентите от трите факултета по дентална медицина и на студентите от Медицински университет – Плевен. Ще има 3D презентация в Телекомуникационния център, предвидена е също прожекция на филм по повод 40 години от създаването на Медицинския университет в Плевен, разказа част от програмата на форума д-р Камен Петракиев, председател на Регионалния зъболекарски съюз. За студентите, участници във форума, ще бъде организирано традиционното благотворително състезание, средствата от което са за подкрепа на изявени студенти.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...

2 коментари

  1. дебелия гледа много заплашително

  2. Дебелия е баща ми копеле не ме карай да те намирам и да те вкарвам в болница. 😉