Акценти
Начало / Икономика / За месец 877 плевенчани декларираха доходите си за миналата година

За месец 877 плевенчани декларираха доходите си за миналата година

През месец януари вече има подадени 877  данъчни декларации за доходи получени през 2012 г., от които 62 са по интернет. Това съобщи Веселка Костадинова, главен експерт в НАП – Плевен.  В сравнение с януари предходната година подадените декларации са с 80 повече, уточни тя. Съществен процент от подадените през януари декларации са на лица, на  които предстои възстановяване на надвнесен данък върху доходите.

В офиса на НАП – Плевен са осигурени 33 хиляди формуляра на годишните данъчни декларации. Веселка Костадинова коментира, че този брой  е напълно достатъчен, тъй като през миналата година подадените декларации от плевенчани са общо 21 500 декларации, от които  2 068 са подадени по интернет с електронен подпис, а 1 269  граждани  са използвали формулярите с бар-код, попълвани и разпечатвани от сайта на агенцията.

Образците, които са публикувани на интернет страницата на НАП – www.nap.bg, са в текстови формат, така че могат да се попълват на компютър, уточни Костадинова. Разпечатаните декларации могат да се подават в приходната администрация или да се изпратят по пощата с обратна разписка на адреса на офиса в Плевен ул. „Дойран” № 43.

В салона за обслужване на клиенти  на четвъртия етаж в сградата, стая 418 може да се получат необходимите образци на декларациите, а лица с увреждания и могат да позвънят на телефони  898 336 или 898 327, за да бъдат обслужени на партера.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...