Начало / Крими / За кражба на пари затворник от Белене отново отива на съд

За кражба на пари затворник от Белене отново отива на съд

27-годишен затворник от Затвора в Белене отново ще трябва да се изправи пред съда по обвинение за кражба. Обвинителният акт е внесен от Районна прокуратура – Левски.

Стефан Н. ще трябва да отговаря пред закона  за това, че на  03.10.2016 г. в Затвора – гр.Белене, от сграда  в „Кравекомплекс“, откраднал 70  лв.от двама трактористи, които работели към стопанството в Затвора – гр.Белене.

 Обвиняемият, който е зад решетките от май 2015 година, през август 2016 г. започнал работа в кравекомплекса, намиращ се в  затвора. Задължениеята му били да се грижи за животните.

  На 03.10.2016 г. двама трактористи отишли на работа, преоблекли  се и оставили дрехите в стая за преобличане.     Обвиняемият  използвал момента, че в съблекалнята няма никой и влязъл вътре. Видял  закачалки, на които имало дрехи. Бръкнал в джоба на единия панталон  и от портфейла взел 50 лева, след което го върнал в джоба. След това бръкнал в джоба на другия панталон извадил няколко банкноти, взел 20 лева, а останалите върнал обратно.          Около 16.00 часа, след приключване на работния ден, двамата трактористи се върнали в стаята и се преоблекли. След като излезли от работа установили, че парите са им откраднати.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...