Начало / Общество / За избор на управители на три общински дружества решава ОбС – Плевен на предстоящата сесия

За избор на управители на три общински дружества решава ОбС – Плевен на предстоящата сесия

24 точки включва предварителният дневен ред за заседанието на Общинския съвет на 26 май, съобщиха от пресцентъра на местния парламент.

Предложение за провеждане на три конкурса за избор на управители на общински дружества – ДКЦ ІІ, Дентален център І – Плевен и Медицински център за рехабилитация и спортна медицина І – Плевен, ще бъдат внесени за гласуване.

Кметът Георг Спартански внася Стратегия за управление на общинската собственост в Община Плевен за периода 2016-2019 г. Важно за развитието на града ни ще е решението на старейшините да бъде прехвърлена безвъзмездно в собственост на Община Плевен на два имота – частна държавна собственост, находящи се в град Плевен, ул.”Сан Стефано”, преди входа на Парк „Кайлъка”. Идеята е там да се изгради модерна панаирна палата.

Предложение относно извършване на вътрешни компенсирани промени между обектите от поименния списък за капиталови разходи на Община Плевен за 2016 година също е включено в предварителния дневен ред.

Постоянна комисия по „Образователна политика и читалищна дейност” ще иска съгласието на съветниците за освобождаване от такса битови отпадъци за предходни периоди читалищата на територията на Община Плевен.

С искане за промяна на базисни наемни цени за отдаване под наем или аренда на земеделски земи от Общинския поземлен фонд е свързано друго предложение, вносител на което е кметът на Плевен.

В предварителния дневен ред са включени питания на общинските съветници  Диана Данова  и Ибрям Мусов.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...