Начало / Политика / За едно място в парламента ще се конкурират 19 кандидат-депутати от Плевен

За едно място в парламента ще се конкурират 19 кандидат-депутати от Плевен

170 е общият брой на кандидатите за народни представители, които са регистрирани до вчера в РИК- Плевен.  Това означава, че за всяко от 9-те депутатски места в нашия регион ще се състезават по 19 кандидати. Това съобщи днес пред медиите председателят на РИК-Плевен Ярослав Димитров. Вчера в 17 часа изтече срокът за регистрация на листите. 21 политически субекта са подали кандидатски листи – 9 коалиции, един независим кандидат, останалите са политически партии. Четири са пълните листи. Всички политически субекти, които са се регистрирали в ЦИК са подали листи за регистрация и в РИК-Плевен, уточни Димитров.

От РИК са приключили с проверката на подписите, внесени от Инициативния комитет за регистрирането на независимия кандидат. Проверка е показала, че коректни са записите за 1 283 подписа, които са достатъчни за регистрирането на кандидата. Така че в област Плевен ще имаме един независим кандидат – Димитър Игнатов.

Две физически лица са подали заявление за отписване от съответните листи, преди да е направена регистрацията. Те са от Коалиция ДОСТ, информира Василка Митева, секретар на РИК-Плевен.  От РИК са дали възможност до 17 часа на 23 февруари на съответната политическа сила да регистрира нови кандидати на освободените места.

В листата на Коалиция на недоволните са регистрирани най-възрастният и най-младият кандидат за тези избори в регион Плевен.  Най-младият кандидат е жена, родена 1995 г., а най-възрастният е мъж, роден 1929 г.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...