Акценти
Начало / Общество / Затвориха училищата в Искър и Гулянци заради студа. „Дървена“ ваканция за всички предлагат от синдикат „Образование“

Затвориха училищата в Искър и Гулянци заради студа. „Дървена“ ваканция за всички предлагат от синдикат „Образование“

Училища в общините Искър и Гулянци прекратиха учебните занятия заради студени класни стаи, научихме от Албена

Тотева, началник на Регионалния инспекторат по образованието в Плевен. В Реселец днес също няма да учат, но поради друга причина. ТИР е затворил пътя към училището и учителите не са успели да стигнат навреме, затова децата са разпуснати.

В община Кнежа няма да затварят училища, но в клас ще се влиза по-късно от обичайното. Според транспортната схема часовете ще започват от 8.30 или от 9 часа.

В Плевен учебните занятия се провеждат нормално. По преценка на директорите обаче първият звънец също може да бие по-късно от обичайното, за да не излизат децата навън рано сутрин, когато са най-ниските температури. В Търнене дървена ваканция е обявена от вчера и с решение на директора ще продължи до 2 февруари.

До края на деня ще стане ясно дали ще са неучебни следващите три дни в училищата от община Долни Дъбник. Същото се обсъжда и за основното училище и техникума по селско стопанство в Пордим. В Одърне също има вероятност следващите три дни да са неучебни.

От Синдикат “Образование” предложиха “дървена” ваканция за всички училища в страната

Синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа” предложи на МОМН да обяви принудителна ваканция, поради ниските температури и опасността от грипна епидемия. Това съобщават от сайта на синдиката. Предложението за “дървена” ваканция е за периода от утре – 1.02.2012г., до края на първия учебен срок -6.02.2012г.

По проучване на синдиката, условията за учебен процес в повече от половината училища са под изискуемия минимум за минимални температури. Много от учебните сгради нямат капацитета на отоплителните системи да достигнат минималната температура от 18 градуса, при външни температури от под минус 10 градуса.

При продължаване на работа при тези условия учениците не водят нормален процес и са изложени на огромен риск от простудни заболявания. Предвиждането на ученици и учители до учебните заведения и обратно води до огромен риск за живота и здравето, са категорични от Синдикат “Образование”.

Пропуснатото учебно съдържание може да бъде наваксано чрез преструктуриране на учебното съдържание.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...