Акценти
Начало / Общество / Засилени тематични проверки започват от КАТ

Засилени тематични проверки започват от КАТ

Проверка на таксиметровите автомобили ще бъде планирана и извършена в Плевен от служителите на КАТ „Пътна полиция” съвместно с Държавен автомобилен транспорт /ДАИ/. Тя ще продължи до 10 август, това съобщи началникът на сектор КАТ „Пътна полиция” към ОД на МВР Плевен главен инспектор Йордан Дундаков.

От началото на годината до момента няма тежки произшествия с участието на таксиметрови автомобили или извършени сериозни нарушения от водачи на таксиметрови коли. Освен извънредните проверки, редовно вървят периодично и тематични, отново с ДАИ – проверяват се документите, правоспособността на водачите и най-вече дали автомобилите, които извършват таксиметров превоз, отговарят на техническите изисквания.

Другото, което ще се засили като дейност на КАТ от началото на месец август, ще е относно нерегламентираното паркиране. „Тогава ще започне да действа и „паяка” на територията на Плевен, ще се включи центъра по Градска мобилност, впоследствие и КАТ. Ние ще разпореждаме вдигането на автомобили извън синята зона – тези, които са спрели в района на кръстовища, пешеходни пътеки и спирки за обществения превоз, каквито има достатъчно в града”, уточни гл. инспектор Дундаков.

Гражданите могат да подават сигнали за спрели на нерегламентирани места автомобили към центъра по Градска мобилност, които впоследствие ще уведомяват униформените служители на реда. Но освен това, от КАТ ще има и допълнително ангажирани служители, които ще се занимават само с проблемите по паркирането в града. „Първата задача ще е да въведем ред най-вече в района около хотел „Ростов”, където паркирането е безобразно. Не дай Боже да се наложи да мине линейка или пожарна – няма влизане”, допълни началникът на сектор КАТ.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...