Начало / Икономика / Започна ремонт на последните неасфалтирани междуселищни отсечки на територията на община Гулянци

Започна ремонт на последните неасфалтирани междуселищни отсечки на територията на община Гулянци

Кметът на Община Гулянци Лъчезар Яков днес даде старт на  един от най-мащабните общински проекти за ремонт на пътища.  Предстои да бъдат ремонтирани три пътни отсечки, които  са последните останали неасфалтирани общински пътища на територията на община Гулянци, обясни Яков. От тук нататък усилията ще бъдат насочени към уличната мрежа вътре в населените места, допълни той.
Проектът, чийто старт беше даден днес в село Милковица,  е финансиран от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020. Стойността на строителството, реконструкцията и рехабилитация на съществуващите три пътни отсечки е общо 5 866 499 лева. Първият пътен участък по проекта започва от главния път между Гулянци и Брест, продължава през землищата и свършва при разклона на с. Крета. Вторият път започва в с. Милковица и продължава до с. Шияково с излаз на главния път през Ленково за Плевен. Третата отсечка започва от индустриалната зона на Гулянци по пътя за Шияково и продължава до с. Крета.


Трите пътя – предмет на инвестицията,  правят директна транспортна свързаност с пътища от републиканската пътна мрежа и обслужват населението на гр. Гулянци, с. Крета, с. Милковица, с. Брест и с. Шияково. Въпреки, че към момента те са в много лошо състояние, на места дори непроходими, след ремонта значително ще съкратят пътя на хората от тези населени места до областния център. Освен това ще служат за отбиване на движението на големите камиони и селскостопанска техника, като по този начин ще се облекчи трафика по основните пътни артерии и централните градски части.
Работата по проекта трябва да приключи до януари 2020 година.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...