Акценти
Начало / Икономика / Започна отпускането на кредити по Националната програма по пчеларство

Започна отпускането на кредити по Националната програма по пчеларство

Държавен фонд „Земеделие” обработи първите заявления за кредити на бенефициенти с одобрени проекти по Националната програма по пчеларство 2011-2013 год. До края на седмицата средствата ще бъдат по сметките на кандидатите, уверяват от пресцентъра на ведомството.

Ще припомним, че от схемата могат да се възползват бенефициенти с проекти по мерки Д и В за закупуване на нови кошери, голи роеве, отводки, пчелни  майки и препарати за борба срещу вароатозата. Кредитите се отпускат пряко от фонд „Земеделие” при лихвен процент от 6% на годишна база. Максималният размер на кредита достига 75% от одобрените разходи по проекта. Прилагането на схемата започна през миналата година, когато бяха сключени 141 договора за финансиране на обща стойност 932 889 лева. От фонда очакват интересът за кредити по пчеларската програма тази година да бъде още по-голям.

Срокът за кандидатстване е 31 юли 2013 год., а заявленията се подават в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие” по постоянен адрес на физическото лице и по адрес на регистрация на юридическото лице. Повече информация и необходимите документи за кандидатстване по схемата ще намерите на www.dfz.bg/ секция „Държавни помощи/ Кредитиране по Националната програма по пчеларство.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...