Начало / Икономика / Започва ремонт на част от АМ „Хемус”,  движението по виадуктите между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“ ще е двупосочно

Започва ремонт на част от АМ „Хемус”,  движението по виадуктите между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“ ще е двупосочно

Днес  започва ремонтът при 41-ви км на АМ „Хемус“. До края на октомври шофьорите ще преминават двупосочно в платното за София  по виадуктите между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Виадуктите, които ще се ремонтират – при км 41+160 и км 41+400, са в експлоатация от 1984 г. и от пускането им преди повече от 30 години не са обновявани. Първото съоръжение е с дължина 120 м, а второто – 160 м. Аварийно-възстановителните дейности включват премахване на съществуващата асфалтобетонова настилка, ремонт на пътната плоча, подмяна на дилатационните фуги, нова хидроизолация, възстановяване на асфалтовите пластове, подобряване на отводняването, нови ограничителни системи, тротоари и т. н.

За повишаване на безопасността и улесняване на пътуването по време на ремонтните дейности при събирането на няколко празнични и почивни дни в участъка ще има реверсивно движение.

– от 10 ч. в последния работен ден до 10 ч. на последния почивен ден ще има две ленти за движение в посока Варна и едва за София.

– от 10 ч. в последния почивен ден до 10 ч. на първия работен ден ще има две ленти за София и едва за Варна.

Шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация, напомнят от АПИ.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...