Акценти
Начало / Общество / Започва публичното обсъждане на Бюджет 2013 на община Плевен

Започва публичното обсъждане на Бюджет 2013 на община Плевен

От 9 до 18 януари кметът проф. д-р Димитър Стойков и ръководството на Община Плевен ще проведат срещи за обсъждане на Бюджет 2013 с кметовете и жителите на населените места в община Плевен. Обсъждането ще започне в селата Търнене и Дисевица на 9 януари. След това по график обсъждането ще продължи на 10 януари в Бохот, Тученица и Радишево, на 11 януари – Гривица и Пелишат, на 14 януари – Брестовец и Къшин, на 15 януари – Бръшляница и Мечка, на 16 януари – Ралево, Ласкар и Николаево, на 17 януари – Тодорово, Горталово и Беглеж, 18 януари – Коиловци и Славяново.

В края на януари или началото на февруари новият общински бюджет ще бъде внесен за гласуване от Общинския съвет.

По думите на кмета на Плевен проф. Димитър Стойков проблеми с новия бюджет няма да липсват. През следващата година всеки месец Общината ще трябва да заделя около 290-300 хил.лв. за вноски по тегления кредит. А 2 млн. 900 хил. лв. е размерът на вътрешния заем, който Общината трябваше да възстанови до края на миналата година към сметка „Чистота”.
Значителни средства ще са необходими за осигуряване на собствено участие по европейските проекти, по които Общината започва работа през тази година.

Свежи пари се очакват да постъпят от домакинството на Плевен на Европейско първенство по ловна стрелба в началото на месец май. По предварителни разчети на организаторите в общинската хазна се очакват да останат между 1 и 2 млн. евро, обясни кметът проф. Стойков

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...