Акценти
Начало / Образование / Започва записването след завършен седми клас в 11 училища–центрове в областта

Започва записването след завършен седми клас в 11 училища–центрове в областта

От днес до 21 юни учениците, кандидатстващи след завършен 7 клас за прием в държавните и общинските училища за учебната 2016/2017 година, могат да подават документи за участие в първи етап на класиране. Това напомнят от Регионален инспекторат по образованието – Плевен.

Подаването на документите ще се извършва в 11 училища–центрове, определени за всяка община от област Плевен. Това са: НУ „Единство”- гр. Плевен, улица „Бяло море” №2; ПГЯЕ „Мария Склодовска-Кюри” -гр. Белене, община Белене; СОУ „Христо Смирненски”-гр. Гулянци, община Гулянци; СОУ „Христо Ботев”- гр. Долни Дъбник, община Долни Дъбник; СОУ „Евлоги Георгиев”-гр. Тръстеник, община Долна Митрополия; СОУ „Христо Смирненски” -гр. Искър, община Искър; ПГ по земеделие „Стефан Цанов”- гр. Кнежа, община Кнежа; ОУ „Максим Горки” -гр. Левски, община Левски; СОУ „Христо Ботев” -гр. Никопол, община Никопол; СОУ „Св.св. Кирил и Методий” -гр. Пордим, община Пордим; ПГМЕТ „Девети май” -гр. Червен бряг, община Червен бряг.

След обявяване на списъците с приетите ученици на първия етап на класирането – до 27.06.2016 г., учениците следва да се запишат в училището, в което са класирани в периода от 28.06.2016 г. до 30.06.2016г, включително, информират от РИО – Плевен.

Учениците, които не са удовлетворени от класирането си на първи етап, подават в училището, в което са класирани, заявление за участие във втори етап на класиране, в периода от 28.06. 2016 г.- 30.06.2016 г. Желанията не се пренареждат и кандидатът може да се класира на втори етап на по-предно желание. Ако няма възможности за по-предно класиране, кандидатът остава на мястото си от първия етап на класирането. Ако кандидатът е минал на по-предно свое желание, следва да се запише в приемащото училище в периода от 05.07.2016 г. до 07.07.2016 г., включително.

Учениците, класирали се по своето първо по ред в заявлението желание, се записват в училището, в което са класирани и не могат да участват във второ класиране. За неуспелите да се класират и неудовлетворени от втория етап на класиране и тези, които не са се записали, съществува възможност за участие в трети етап от класиране, в периода от 11.07.2016 г. до 13.07.2016 г. включително.

В трети етап на класирането може да участва и ученик, който не е участвал в първия и втория етап на класирането. За целта се подава ново заявление в училището-център – НУ „Единство”-гр. Плевен, в което желанията могат да се подредят отново, съобразно останалите свободни места и резултатите от изпитите на кандидата. Ако на втори етап ученикът се е записал, за да подаде заявление за участие в трети етап, трябва да изтегли документите си от училището, в което е приет.

След обявяване на резултатите от третия етап на класиране и останалите свободни места – 21.07.2016 г., следва етап на попълване на незаетите места по приемащи училища, като учениците подават заявления до директора на съответното училище. Необходимата информация се получава от директорите на приемащите училища, както и от РИО-Плевен.

Работното време на комисиите е от 8.00 часа до 18.00 часа.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...