Акценти
Начало / Крими / Заловиха мъж , облепил около тялото си 73 кутии цигари без бандерол

Заловиха мъж , облепил около тялото си 73 кутии цигари без бандерол

цигари

На 27 януари 2015 година в Плевен за времето от 6:20 часа до 7:20 часа е проведена специализирана акция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол. На улица Буковлъшко шосе е спрян за проверка микробус „Форд Транзит“, управляван от 39-годишен от град Ловеч и пътник 41-годишен от село Буковлък. Установени са 73 кутии цигари без акцизен бандерол. Кутиите били скрити под якето на пътника – подредени и облепени с тиксо около тялото му. С протокол за доброволно предаване мъжът е предал тютюневите изделия. По случая е образувано бързо производство.
На 27 януари 2015 година около 7:30 часа в района на пазар на територията на Второ РУП Плевен e извършенa проверка на 27-годишна от Буковлък. В чанти и пликове до импровизирана търговска маса, използвана от жената, са установени около 10 кг. тютюн без документи за произход и платен акциз. 27-годишната е предала нередовната стока с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 1500 лев, съобщават от пресцентъра на полицията в Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...