Акценти
Начало / Култура / Зала „Катя Попова” се оказа тясна да побере празнуващите възрастни хора

Зала „Катя Попова” се оказа тясна да побере празнуващите възрастни хора

Във връзка с Международния ден на възрастните хора – 1 октомври, Община Плевен и организаторите на клубовете за пенсионера и на хората с увреждания организираха празничен концерт в зала „Катя Попова”. Тя се оказа тясна да побере дошлите за празничното събитие.

Концертът премина под мотото „Никога не е късно, ние можем повече”, което кореспондира с  посланието на 2012 г., която е обявена за „Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията”.

От името на общинските организатори на клубовете на пенсионера и на хората с увреждания поздрав към възрастните хора по повод празника напарави Калина Тончева.

„Вие ни давате кураж и надежда. Гордеем се с вас, с вашия борбен дух и ви подаваме ръка, за да преодолеем заедно по-лесно трудностите на ежедневието”, каза в поздравлението си тя и пожела на възрастните хора да бъдат усмихнати и позитивни, да бъдат изпълнени с любов, освободени от завист и омраза, и благодарни за всеки един ден, изживян на земята.

Поздравителен адрес за празника възрастните хора получиха от Любомир Петков, председател на БСП – Плевен и от отдел „Образование” на Община Плевен.

В празничния концерт участваха  Северняшкия ансамбъл, Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков, Студио за модерен балет „Веда” към Центъра за работа с деца с ръководител Венцислав Петков и самодейни състави към клубовете на хората с увреждания и на пенсионера в града. В концерта се включиха също поети декламатори.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...