Акценти
Начало / Общество / Зазимяване на водомерите препоръчват от ВиК

Зазимяване на водомерите препоръчват от ВиК

Във връзка с настъпилото застудяване и очакваните минусови температури, от “Водоснабдяване и канализация” Плевен напомнят на клиентите, че е нужно водомерните възли и водопроводните инсталации, които са на открито, да се зазимят. Практиката показва, че най-голяма опасност от замръзване на водомерите съществува за имоти, които не се посещават цяла зима, както и водомери, разположени в мази и помещения на блокове, които не се отопляват и чиито входни врати не се затварят.

За да си спестите евентуални проблеми с водопроводната и канализационна мрежа, както и време и средства за тяхното отстраняване, от дружеството препоръчват на първо място прозорците да се уплътнят, а вратите да се затварят плътно. Освен това, трябва да се изолират от студа водомерните шахти, да се спре водата към външните чешми, да се приберат маркучите и тръбите да се източат. От ВиК съветват да не оставяте външните чешми да текат или капят през зимата, още повече, че според статистиката чешма, която капе, изразходва 4 литра за 1 час.

При проблем, свързан с дейността на дружеството, гражданите могат да звънят на телефона на Центъра за услуги: 070 01 02 01, който е без допълнителни импулси и се набира без код от територията на цялата Плевенска област, обслужвана от ВиК, както и на телефона на Диспечерския център: 064/ 88 98 50.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...