Акценти
Начало / Крими / Задържаха продавачка на нередовни кокоши яйца и мляко

Задържаха продавачка на нередовни кокоши яйца и мляко

-

Плевенски полицаи са задържали продавачка на нередовни кокоши яйца и мляко на Кооперативния пазар в Плевен, информират от пресцентъра на полицията в града. Проверката е извършена на 8 февруари за времето от 8:30 до 14 часа от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен и служители на Областна дирекция по безопасност на храните – Плевен.

Нарушителката е 53-годишна, без документи за самоличност. Тя предлагала кокоши яйца без идентификационна маркировка и търговски документи. Иззети са  120 яйца. Изяснено е, че нередовната стока е транспортирана до град Плевен с лек автомобил „Нисан“, собственост и управляван от 68-годишна от село Новачене. В колата, паркирана в близост до пазара са намерени 450 яйца без маркировка и 1050 яйца с поставена на тях маркировка. Открити са и 15 пластмасови бутилки със сурово мляко (около 30 литра) без документи за произход, като 4 от тях са предлагани на щанд.

За констатираното нарушение са съставени констативен протокол, протокол за подлежащи на унищожаване суровини и храни от животински произход и разпореждане за насочване за унищожаване на суровини и храни от животински произход от служители на Областна дирекция по безопасност за храните – Плевен. Предстои съставяне на акт.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...