Акценти
Начало / Крими / Задържаха подпалвач на къща

Задържаха подпалвач на къща

Пожарът е избухнал около 1 часа на 2 февруари в къща, в местността «Кожухарска чешма» в Плевен, съобщиха отполицията в Плевен. Къщата, собственост на 48-годишен мъж, е изгоряла напълно, с цялото имущество в нея. Служители на РСПБЗН – Плевен са потушили пламъците с два специализирани автомобила. При огледа криминалистите и огнеборците са установили, че е използвана запалителна течност за предизвикване на пожара. В хода на разследването е установен извършителят – 30-годишен от Плевен. За него в полицията има подадени четири заявителски материала и две криминалистически регистрации. С постановление на окръжен прокурор извършителят е задържан за срок от 72 часа и е приведен в ареста  на Окръжна следствена служба – Плевен.

В село Брест пък огнеборци са спасили от огъня 44 кубически метра дърва за огрев и са предотвратили разрастването на пожара към селото. Сигналът за огъня е подаден на 2 фувруари в 2.45 часа. Около 50 куб.метра акациеви дърва били складирани в пасище в края на селото. Пожарът е загасен от екип на  РСПБЗН – Гулянци с един специализиран автомобил. Изгорели са около 1,5 куб.м.  и  са обгорени около 4  куб.м. дърва.  Материалните щети и  причините за произшествието са  в  процес  на  изясняване. Уведомен  е районен  прокурор.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...