Акценти
Начало / Крими / Задържаха автора на анонимен сигнал за бомба в Съда

Задържаха автора на анонимен сигнал за бомба в Съда

29-годишен мъж е задържан за 24 часа, защото подал анонимен сигнал за поставено взривно устройство в сградата на Съдебната палата в Плевен, съобщават от полицията.

Сигналът е постъпил от тел. 112 на 12 декември в 8.40 часа.

Оперативната дежурна част и ОЗ “Охрана” Плевен незабавно са ограничили достъпа до сградата, организирана е евакуация на администрацията и на граждани. Извършен е визуален оглед на помещенията в сградата, при който взривно устройство не е било открито. По решение на административния ръководител на Плевенски Окръжен съд работата на ведомството е била преустановена до 11.00 часа на 12 декември.

Същия ден в 09.30 часа на тел. 112 от стационарен номер, позициониран на площад “Свобода” в Плевен, е проведено идентично второ обаждане от мъжки глас с потвърждение на информацията от първоначалното обаждане. Образувано е досъдебно производство, а в хода на проведените мероприятия е установен авторът на обаждането – 29-годишен мъж. При внезапната проверкана 14 декември  в дома на мъжа е открита  SIM  карта и ползвания мобилен телефон.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...