Акценти
Начало / Общество / Завърши подготовката на сержанти и войници от формированията на ВВС в Учебна авиационна група „Георги Бенковски”

Завърши подготовката на сержанти и войници от формированията на ВВС в Учебна авиационна група „Георги Бенковски”

Picture 027 курсанти удостоверения
Снички: УАГ „Георги Бенковски“

В Учебна авиационна група “Георги Бенковски” завърши подготовката на сержанти и войници от формированията на ВВС, обучени в шест курса в Центъра за подготовка и обучение, информираха от Учебната авиационна група.

В рамките на четири седмици специализантите от курса „Специалисти в администрацията на щабовете” са преминали теоретични занятия по логистика и специална подготовка по обновена и специализирана учебна програма. Сержантите също са завършили успешно своето обучение. В рамките на 16 седмици те са изучавали основни дисциплини, като са усвоили техническата поддръжка и бойно използване на стартовото оборудване на видовете зенитно – ракетни комплекси, както и експлоатацията,ремонта и поддръжката на радиолокационните станции.

Придобитите знания и изградените умения и навици са проверени на изпитите по теоретическа и практическа подготовка, на които курсистите са получили   високите оценки, отчитат от УАГ.

Удостоверенията за завършеното обучение е  връчил началника на щаба на УАГ „Георги Бенковски” – подполковник Ивайло Пешаков. Той е поздравил обучаемите за проявената отговорност, висока мотивация и постигнати отлични резултати, и им пожела професионално развитие и успешно прилагане на придобитите знания в предстоящата им дейност.

Picture 005 курсанти удостоверения

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...