Начало / Последни новини / Елитът на Европейския шампионат по СуперМото се събира край Плевен

Елитът на Европейския шампионат по СуперМото се събира край Плевен

Плевен приема елитът на Европейския шампионат по СуперМото и най-бързите пистови мотори този уикенд, съобщават от Българска федерация по мотоциклетизъм. С настъпването на пролетта идва времето и на асфалтовите състезатели от дисциплините писта и СуперМото да дадат начало на своя сезон, който през 2016 започва в ранния април и ще завърши в края на октомври. По традиция, с този уикенд, мотоциклетното общество ще почете за осми път паметта и делото на големия приятел на мотоциклетния спорт – г-н Димитър Калчев. Благодарение на неговата любов и отдаденост към каузата на нашия спорт, България продължава да бъде световен лидер в мотоциклетния спорт и мотопистите в Долна Митрополия и в Севлиево вече девет години нямат достоен конкурент на световната СуперМото и мотокрос карта.

Сезонът в дисциплината СуперМото тази година започва необичайно рано, и както обикновено включва състезания в България и Румъния, като за първи път в маршрута на състезателите е включена и Литва през септември. За разлика от миналата година, в евро групата на класовете SM Juniuor и S3 е включена и групата на мотоциклетите с кубатура от 450сс до 650сс. През изминалите сезони в класа на най-малките българските пилоти видяха сериозна конкуренция в лицето на пилотите от Турция, но тази година нови сили ще подкрепят трибагреника ни.

През 2016 година Българска федерация по мотоциклетизъм стартира и нова кампания – „Аз подкрепям мотоциклетния спорт в България“. Идеята на кампанията е състезанията от Европейския шампионат СуперМото и Балканския шампионат писта да нямат такса вход, а публиката и всички останали ще имат възможност да направят официално дарение в подкрепа на спорта Инициативата се осъществява от Българска Федерация по Мотоциклетизъм, координирана от Екатерина Стратиева, автомобилен състезател, двукратен европейски шампион по автомобилизъм 2014/2015 в категория „Жени“.

С дъжд или без дъжд, в Долна Митрополия край Плевен тренировките започват в събота от 10:00 часа, а в същия час в неделя започват и официалните стартове за Grand Prix Bulgaria в памет на Димитър Калчев.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...