Начало / Политика / Елена Йончева: Единственият начин да се преодолеят фалшификациите на изборите е всички да излязат и да гласуват срещу ГЕРБ

Елена Йончева: Единственият начин да се преодолеят фалшификациите на изборите е всички да излязат и да гласуват срещу ГЕРБ

Единственият начин да се преодолеят фалшификациите на изборите е всички да излязат и да гласуват срещу ГЕРБ. Това заяви депутатът от БСП Елена Йончева по време на среща в село Горна Митрополия. Заедно с нея бяха депутатът Стефан Бурджев, областният лидер на БСП Диана Ботева и общинският председател на структурата на социалистите в Долна Митрополия Александър Печеняков. Срещата бе с членове и симпатизанти на БСП от община Долна Митрополия, които искаха да разговарят с Йончева и да поставят своите въпроси, касаещи политическата обстановка в страната и предстоящите избори.

Пред събралите се хора Елена Йончева коментира различни теми, които вълнуват обществото в последните месеци. „За две години в Парламента се простих с много илюзии, сега пак смятам, че съм оптимист, но по-скоро съм реалист. В Парламента нямаме просто една водеща партия, а имаме една групировка, която доскоро нейните членове наричаха шайка, а шайка означава организирана престъпна група. Когато си изправен пред една такава организирана престъпна група, ти вече нямаш политически опонент в Парламента, разговор с нея не може да се води. Поради тази причина ние напуснахме Парламента, защото видяхме, че всяка битка е абсолютно безсмислена и се надявам, че това се вижда от всички българи”, коментира Елена Йончева. Тя акцентира върху опасността изборите, които предстоят да бъдат фалшифицирани. И бе категорична, че единственият начин да се преодолеят фалшификациите по време на избори е всички да излязат и да гласуват, да гласуват срещу ГЕРБ.

Елена Йончева коментира и темата за корупцията в България. По думите й проблемът не е в корупцията, а в грабежа. От ЕС пристигат милиарди евро по различни проекти, за 10 години ние трябваше да заживеем по-добре, но това не се случи, коментира Йончева. Според изчисления на Зелените в Европейския парламент грабежът в България достига до 11 млрд. евро годишно.

Йончева подчерта, че пътувайки сега из страната за срещи с хората и виждайки селата, то те й напомнят военни зони, в които е била като журналист. 80% от средствата за селското стопанство се дават на 10-15 семейства, предимно за зърнопроизводство. Ние от Левицата искаме тези средства да се разпределят така, че те да отиват за подпомагане на малките ферми. Това ще съживи българското село, категорична бе Елена Йончева.

„Аз съм убедена, че Левицата ще вземе властта, но най-трудната битка предстои след това. Защото няма да е лесно да се преборим с тази организирана престъпна група, която е завладяла държавата. Но левицата няма друг шанс, защото в противен случай ще изчезне от политическата сцена. Затова аз вярвам, че Левицата ще намери сили, ще се мобилизира и ще направи революция в България”, категорична бе Йончева. И призова за активност на изборите за Европейски парламент.

Евроизборите са генерална репетиция за сваляне на правителството, подчерта и депутатът Стефан Бурджев. Той коментира темата за обединението на левите партии, която бе поставена от хората в залата. Коалицията, с която отиваме е с пет партньори, с тях вървим, те приемат всички наши условия като водеща политическа лява партия, заяви Бурджев.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...