Акценти
Начало / Спорт / Електронна анкета проучва отношението на хората към спорта

Електронна анкета проучва отношението на хората към спорта

Електронна анкета публикува на интернет страницата си Община Долна Митрополия. Инициативата за проучването е на екипа на министър Петър Стойчев. Чрез анкетата Министерството на физическото възпитание и спорта ще събере информация, за да проучи интереса и отношението на българските граждани към физическото възпитание и спорта. Отговорите на въпросите ще бъдат обработени и анализирани, а на резултатите ще се осигури необходимата публичност, обещават от министерството.

Анкетата е анонимна, тя съдържа 32 въпроса от затворен тип /т.е. има няколко възможни отговора, между които трябва да се избира/.

В допитването са включени въпроси като интересувате ли се от спорт; спортували ли сте някога и спортувате ли в момента; имате ли намалена работоспособност; считате ли, че освен икономически, държавите се конкурират и чрез спорта; считате ли, че на развитието на физическото възпитание и спорта се обръща достатъчно внимание в България. Хората могат да дадат и оценка по шестобалната система за съществуващата спортна инфраструктура, както и да посочат къде, според тях, трябва да се насочат най-големите усилия – за развитието на масов спорт, за учащи, за хора с увреждания, за високи постижения.

Данните от анкетата ще бъдат използвани от Министерството на физическото възпитание и спорта за актуализиране на нормативната уредба при планиране на политиките и програмите на държавните и местни власти, и заинтересованите спортни организации.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...