Акценти
Начало / Общество / Екосдружение ще обучава младежи в доброволчество за опазване на поречието на Дунав

Екосдружение ще обучава младежи в доброволчество за опазване на поречието на Дунав

Сдружение „ЕКО БАЙКАЛ” започна активна дейност по проект „Дунавци”, чиято цел е да популяризира ценностите на доброволчеството за опазване на екологичната среда в региона на село Байкал, община Долна Митрополия. Проектът е насочен към  младежи от 16 до 29 години и се реализира с финансовата подкрепа на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи “ по Национална програма за младежта (2011-215). Ръководител на проекта ст.н.с.д-р Иван Райчев, а координатор Иво Джокин.

Броени дни след световния ден на доброволчеството повече от 30 ученици от  различни селища от община Долна Митрополия участваха в пилотното събитие по проект „Дунавци”, което се проведе в Общинския център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в с. Байкал. Младите хора, включени в проектните дейности, имаха възможност  в приятелска и непринудена атмосфера, да навлязат в света на добротворчеството. Предстоят обучения, доброволчески инициативи и екокампании. Младежите ще се учат и ще прилагат новопридобитите  знания за опазване на флората и фауната на р.Дунав, ще придобият умения да работят  в екип, да защитават кауза и да привличат други съмишленици.

Очаквайте старт на кампанията „Направи добро”, която ще бъде отразена на фейсбук страницата на сдружението  https://www.facebook.com/groups/dunavci/

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...