Акценти
Начало / Общество / Един сигнал за купуване на гласове в Брестовец

Един сигнал за купуване на гласове в Брестовец

Кръстьо Крачунов

Общо 8 сигнала и жалби са подадени до този момент в РИК – Плевен. Един от сигналите е за купуване на гласове в Брестовец, подаден е от щаб на политическа партия. Това съобщи преди малко председателят на РИК – Плевен Кръстьо Крачунов. Сигналът е препратен по компетентност на Районна прокуратура – Плевен. Останалите сигнали са предимно за непозволена агитация в близост и пред изборни секции, уточни Крачунов. Повечето от сигналите са неоснователни са установили проверките, уточни още председателят на РИК – Плевен.

Към 10.30 часа избирателната активност в област Плевен е 7.83%. Приблизително еднакво по отношение на активността на избирателите върви изборния ден във всички общини, коментира Крачунов.  По думите му избирателната активност към момента е по-ниска в сравнение с активността към същия час при последните парламентарни избори.

Въпреки това в област Плевен средната избирателна активност е малко по-голяма от тази за страната – 5.51%, но отчетена в 10 часа.

Изборният ден в област Плевен е започнал нормално и протича спокойно до този момент. При отварянето на 10 секции е имало по един неявил се член на комисията и те са заменени своевременно, каза още Крачунов.

Общият брой на изборните секции в областта е 383, като допълнително разкритите секции са 7. Пет от тях са в община Плевен – 3 в УМБАЛ – Плевен, и по една в ареста и в затвора. Другите две допълнителни секции са в болницата в Червен бряг и в затвора в Белене.

Следващи резултати за избирателната активност в област Плевен ще има в 13.30 и 17.30 часа.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...