Начало / Любопитно / Единствения петък 13-ти за годината и пълнолуние преживяваме днес

Единствения петък 13-ти за годината и пълнолуние преживяваме днес

петък 13

 

Петък 13-ти е само един тази година и той е днес. Следващият фатален петък е през март 2015. Има много версии за това защото именно числото 13 буди притеснения или страх у хората. Повечето нумеролози определят това като суеверие, в което са склонни да вярват повече нещастните хора, тъй като не са уверени в себе си.

Според астролога и нумеролог Светлана Тилкова-Алена числа 4, 13, 22, 31 като дни от всеки месец са числата на кармична разплата. Двойното число 13 категорично не носи фаталистични вибрации. Напротив, то е по-скоро предупреждение, което ни казва, че е необходимо много внимателно вглеждане и всеобхватна оценка на действията ни.

Алена смята, че връзка между 13-и петък и зодиакалните знаци не съществува. Прогнозата й за днешния „фатален петък“ – през 2014 г. общата вибрация на деня е носител на материална стабилизация и на кармична разплата. Хората родени в този ден са орисани през годината, която им предстои, да творят само положителна карма чрез компромиси и толерантност към потребностите на околните.

Освен с жеги и особено число, днешният ден е белязан и с пълнолуние В 7:11 часа сутринта Слънцето и Луната застанаха в опозиция в 23-ия градус на знаците Близнаци и Стрелец. Нерядко в дните на пълнолунието реагираме свръхемоционално поради едно особено чувство, което ни обзема и не можем да назовем, но бихме асоциирали с безпомощност, защото смътно осъзнаваме пропастта, простираща се между бленуваната визия за живота ни и сегашното му състояние, обяснява астролога Милена Вълканова.
Контрастът между онова, което бихме искали да бъдем, и онова, което житейската ни ситуация представлява, особено остро блясва пред окото на съзнанието и това ни съсипва.

Но именно в подобен миг на озарение е мъдро да приемем реалността, за да можем да идентифицираме потенциалите в нея и да начертаем бъдещите си ходове. Чувстваме порив да разчупим канона, да повярваме в собствените си възможности и да се хвърлим в неизвестността на притеглящия ни далечен хоризонт. Изключително настойчиво усещаме необходимостта да се освободим от стари решения и вътрешни заричания, които стесняват перспективата и в миналото са обслужвали защитните механизми на егото ни, но сега са усмирителна ризница за приключенския ни дух, който иска да каже „да” на нещо привидно неприемливо и страшно.

Сега е мощен период за преоценка на новите начала и подходи, които сме възприели през периода на новата луна. Можем с чиста съвест да ревизираме някои свои цели, желания и възнамерявания, които сме направили под силното влияние на рационалния ум, а сме пропуснали гласа на интуицията и сърцето.

 

 

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...