Акценти
Начало / Общество / Дядо Коледа кацна на летище Долна Митрополия със самолет Пилатус

Дядо Коледа кацна на летище Долна Митрополия със самолет Пилатус

02 Дяда Коледа Долна Митрополия

Дядо Коледа кацна на летище Долна Митрополия на 13 декември, съобщават от там. Той долетя със самолет Пилатус РС-9М. Началникът на Щаба на авиогрупата подполковник Ивайло Пешаков приветства белобрадия старец и всички присъстващи. Специални гости на тържеството бяха деца от „Българска асоциация на лица с интелектуални затруднения” – Плевен. Децата изпълниха песни стихотворения, а Дядо Коледа отвори за тях чувала с подаръците.

В навечерието на празничния ден авиогрупата имаше още един повод за радост. На 11 декември се проведе успешно облитане от български екипаж на поредния основно ремонтиран учебно – боен реактивен самолет L-39 ZA Албатрос и той бе отново приет в строя на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. На всички присъстващи на тържеството бе предоставена възможността да го разгледат отблизо и да се снимат.

03 Дядо Коледа Долна Митрополия

Военнослужещите от авиогрупата зарадваха многобройните си гости с торбички пълни с лакомства. Сладкиши бяха дарени и на Дом за деца лишени от родителски грижи „Детелина” в Плевен.

И тази Коледа не бяха забравени децата на загиналите колеги от състава на формированието. Проведена бе дарителска акция и събраните средства бяха предадени на техните семейства.

07 Дядо Коледа Долна Митрополия

08Дядо Коледа Долна Митрополия

09 Дядо Коледа долна митрополия

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...