Начало / Образование / ДФСГ „Интелект“  се включи в Европейската седмица на програмирането

ДФСГ „Интелект“  се включи в Европейската седмица на програмирането

С поредица от мероприятия ДФСГ „Интелект“ се включи в Третото издание на седмицата на ЕС за програмирането от 10 до 18 октомври, информират от учебното заведение. Идеята е да се популяризира програмирането, да се разбули мистериозността, свързана с него, да се покаже как могат да се реализират идеи с негова помощ и да се съберат заедно хората, мотивирани да учат.

ДФСГ Интелект 1

Началото на участието на ДФСГ „Интелект“ в седмицата на програмирането беше поставено с лекция и презентация на Георги Прусийски – лектор от WebrikaAcademy, пред ученици от специалности „Икономическа информатика“, „Електронна търговия“ и „Икономика и мениджмънт“ с изявен интерес в областта на информационните технологии. Те се запознаха с най-актуалните и използвани езици за програмиране и платформи, със световни гиганти в областта на уеб технологиите, електронната търговия и социалните мрежи и възможностите, които се предоставят на младите хора за обучение и реализация чрез тях.

Други инициативи, свързани с Европейската седмица на програмирането, са презентация на тема „10-те най-влиятелни ИТ личности за последните 25 години“, която ще изготвят и представят ученици от 9 клас и състезание „ИТ – кръстословица“ с учениците от 12 клас  от специалности „Икономическа информатика“ и „Електронна търговия“.

Снимки: ДФСГ „Интелект“

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...