Акценти
Начало / Спорт / До 9.30 часа днес записват за „Спортувай в твоя град”

До 9.30 часа днес записват за „Спортувай в твоя град”

колоездене
Снимка: архив infopleven.com

 

От 8.30 до 9.30 часа тази сутрин в началота на Градската градина все още ще можете да се запишете за стартовете на спортния празник „Спортувай в твоя град”. Стартът на инициативата ще бъде даден точно в 10 часа

Участниците ще имат възможност да премерят сили в три вида спорт – лека атлетика, колоездениe и стрийтбол.

Състезанията ще се проведат в Градската градина, без това по колоездене, което ще е в Кайлъка. Надпреварата при лекоатлетите ще започне в 10.20 часа пред читалище „Съгласие”. Началото на стрийтбола е в 10.30 часа пред Центъра за работа с деца.  Колоездачите ще тръгнат от началото на велоалеята в Градската градина, но същинският старт на надпреварата ще бъде даден в началото на парк Кайлъка, като участниците ще трябва да изминат разстояние от 5 км до хотел „Кайлъка”.

Класиралите се от Първо до Трето място във възрастова група над 18 г. се класират за националния финал на инициативата „Спортувай в твоя град”, който ще се проведе в курортен комплекс “Албена”.

В Плевен състезанието се организира с подкрепата на Общината, която е осигурила 3 000 лв. за купуване на предметни награди за победителите в отделните възрастови групи.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...