Акценти
Начало / Крими / До 8 000 лева глоба грози търговец, предлагал цигари без бандерол

До 8 000 лева глоба грози търговец, предлагал цигари без бандерол

В магазин в  плевенския квартал „Сторгозия”  при специализирана акция на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен, съвместно със служители на Митническо бюро – Плевен са открити 10 кутии с цигари без бандерол. Акцията е проведена на 16 август, съобщават от полицията в Плевен. 64-годишният управител на магазина е криминално проявен, осъждан. При проверката е установено, че търговецът не притежава разрешение за продажбата на тютюневи изделия. Според Закона за акцизите и данъчните складове, на юридическите лица, които съхраняват, предлагат или продават в търговски складове или обекти тютюневи изделия без да притежават разрешение за продажба, се налага имуществена санкция в размер от 2 000 лева до 5 000 лева. При повторно нарушение имуществената санкция е от 4 000 до 8 000 лева, припомнят от полицията.

От пресцентъра на полицията съобщават още за започнало вчера незабавно производство  срещу 66-годишен от Левски. При проверка в дома му полицаите са открили 705 кутии цигари от различни марки, всичките без задължителния по закон бандерол. Мъжът има криминални прояви за същото деяние и две съдебни дела за смърт при ПТП по непредпазливост и за акцизни стоки без бандерол. Цигарите са иззети с протокол и са на съхранение в РУП – Левски. Уведомен е дежурен прокурор, работа по случая продължава дежурен полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...