Акценти
Начало / Общество / До края на месеца монтират още пейки в Градската

До края на месеца монтират още пейки в Градската

Следващата седмица се очаква да пристигнат 16 нови пейки, които до края на месеца ще бъдат монтирани в Градската градина. Допълнителните места за сядане ще са в алеята между детските кътове и Оркестрината.

Започна и косенето на тревата в Градската градина и в централната градска част. След което ще бъдат и обработени срещу кърлежи.

Само 20 са косачите, с които Общината и фирма „Паркстрой” ще разполага за пролетното косене на тревата в града. Бройкта им със сигурност е недостатъчна, но няма финансова възможност за наемане на повече хора, поясни кметът Георг Спартански.

Междувременно стана ясно, че близо 20 стръка чимшир, засаден в кашпи около ремонтираната Водна каскада, са били изтръгнати и захвърлени в района. Служители на „Паркстрой” са събрали извадените растения и са ги засадили наново. Със средства от общинския бюджет трябва да бъде възстановена и открадната фиданка, за да не бъдат нарушени изискванията за опазване на създаденото по европейски проект.

Ще започне и почистването на коритото на Водната каскада, за да бъде подготвено съоръжението за пускане. Това се очаква да стане до края на месеца.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...