Акценти
Начало / Общество / Довършват ул. „Иван Миндиликов” за 20 дни, ако има средства

Довършват ул. „Иван Миндиликов” за 20 дни, ако има средства

Имаме уверението на фирма „Инжстрой”, че ул. „Иван Миндиликов” може да бъде довършена за 20 дни, веднага щом бъдe осигурено  необходимото финансиране, съобщи кметът проф. Димитър Стойков. В момента довършването на улицата в частта от жп гарата до бул. „Георги Кочев” е блокирано, заради липса на средства. По думите на кмета, до края на идващата седмица Общината ще получи разрешение за ползване на отпуснатия вътрешен заем, веднага след което ще финансира строителството на улицата.

В рамките на строителната програма на Общината за летните месеци са положени 4000 кв. м хоризонтална маркировка на пешеходни пътеки и осеви линии на стойност 58 500 лв. За обезопасяване районите на училища и кръстовища са ремонтирани 350 метра предпазни парапети на стойност 12 400 лв., и са поставени нови пътни знаци за 4 250 лв.

Повдигнати  пешеходни пътеки има вече на ул. „ Цар Самуил” при ОУ „Л. Станев”, при НУ „Единство” на ул. „Бяло море” и при тенис кортовете на ул.       „Цар Самуил”.

Изкуствени неравности за ограничаване на скоростта на автомобили са изградени в района на НУ „Отец Паисий”, както и при ЦДГ „Звънче”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...