Акценти
Начало / Общество / Доброволци от София боядисаха оградата на къща музей „Цар Освободител” в Плевен

Доброволци от София боядисаха оградата на къща музей „Цар Освободител” в Плевен

Близо 20 доброволци от IT компания в София днес боядисаха част от оградата на къщата музей „Цар Освободител Александър ІІ” в Плевен.

Мениджърът на екипа младежи – Кирил Стоянов, обясни, че доброволческите инициативи са традиция за компанията през последните десетина години. Те се провеждат в един ден от годината, обичайно през октомври или ноември.

Обектите, на които ще се работи, се избират от самите екипи от предварително създаден списък. Нашият екип си избра с гласуване да дойде в Плевен , свързахме се с ръководството на Регионалния военноисторически музеи и те приветстваха нашата инициатива”, обясни Кирил Стоянов.

Фирмата е осигурила средства за консумативи – боя, четки, предпазни средства, като младите хора също са се включили с лични средства.

Миналата година младежите от този екип са помагали на възрастни хора в село Царевец край Мездра. Почиствали са дворовете им, а други – площада на селото.

С удоволствие се включваме в акциите първо, защото помагаме на хората, а от друга страна – излизаме от ежедневието си и се опознаваме в друга среда, извън офисите, обясни симпатична, усмихната доброволка.

От директора на Регионалния военноисторически музей Емилия Зорнишка научихме, че миналата година екип от същата IT фирма е боядисал друга част от оградата на къщата музей.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...