Акценти
Начало / Образование / Дни на отворени врати в Професионалната гимназия „Г.С.Раковски” в Плевен

Дни на отворени врати в Професионалната гимназия „Г.С.Раковски” в Плевен

ученици

По повод 54 години от основаването на Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Г.С.Раковски” в Плевен и 193 години от рождението на патрона на училището, на 14. Април с дискусия „Съвети на младите водачи” бяха  открити дните на отворени врати в гимназията. Да се включат в тях са поканени представители на РИО на МОН – Плевен, Ивайло Иванов от сектор „Пътна полиция“ ОД на МВР – Плевен, Автомобилна администрация – Плевен. Младите шофьори, обучавани и получили свидетелство за правоуправление в гимназията, дадоха съвети на бъдещите водачи за правилна преценка на различни ситуации на пътя, за толерантно поведение и избягване на агресията на пътя. Участниците препоръчаха да се съобразяваме с ритъма на управление на останалите участници в движението в различни сезони от годината.

Днес в училището се  проведе състезание за майсторско управление на лек автомобил – очаквано и вълнуващо събитие и за участниците и за публиката. Учениците, придобили свидетелство за правоспособност, се състезаваха  за приза „Най-добър млад водач на МПС”.

Утре пред паметника на Георги Раковски в училището ще бъдат поднесени венци и цветя.

В Дните на отворени врати бъдещи ученици и техните родители ще имат възможност да  разгледат класните стаи, учебните работилници и учебни полигони и да се запознаят с обновена материална база, отговаряща на всички съвременни изисквания за модерно европейско училище.

По случай патронния празник в училището са организирали турнири по волейбол и тенис на маса, а на 17 април на спортен празник в парк „Кайлъка” учениците ще премерят сили в различни спортни игри и щафети.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...