Начало / Общество / Днес настаняват в дом останалия без подкрепа психично болен  мъж от Брестовец

Днес настаняват в дом останалия без подкрепа психично болен  мъж от Брестовец

С транспорт, осигурен от Община Плевен, днес 50-годишният мъж от Брестовец с диагноза олигофрения, който два месеца беше останал без настойник, ще бъде закаран и настанен в специализирано заведения в община Камено, област Бургас. Това съобщи зам.-кметът Стефан Милев, който беше ангажиран със случая.

За тежкото положение, в което беше изпаднал мъжът, алармира в началото на месец август общинският съветник Светослав Доков. След като починал настойникът му, мъжът бил останал без подкрепа. Нямал роднина, който да се грижи за него и оцелявал благодарение милосърдието на съседка, която му носела храна.

Този случай извади наяве несъвършенства в закона, които го правят неработещ в подобни казуси, коментира тогава зам.-кметът Милев. „Случаят в Брестовец е първият подобен, с който се сблъскваме в нашата община. Лошото е, че подобни случаи ще има все по-често и е необходимо да се промени законодателството, за да се изясни как работят институциите при такива случаи.  Затова нашите представители в парламента трябва да повдигнат този сериозен въпрос”, апелира още той.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...