Начало / Култура / Днес закриват фестивала „Шарено петле“

Днес закриват фестивала „Шарено петле“

Със спектакъла „Чисто“ днес ще бъде закрито второто издание на Националния фестивал за куклен театър за всички възрасти „Шарено потле“ – Плевен 2019. Перформативната инсталация е по идея и музика Християн Бакалов –  съвременен танцов артист, който от 2009 г. има активно присъствие на международната сцена и е участвал в представления на световноизвестни хореографи като Ян Фабр, Жером Бел, Иво Димчев и др. От 2014 г. той разработва трилогия от т.нар. имерсивни (от лат.: потапящи) инсталации „Eternia”, вдъхновена от концепцията на Спиноза за „вечност“. Те въвеждат посетителите в поетична вселена, която възниква за всекиго поотделно в поредица от различни провокации за сетивата като допир, движение, светлинни и звукови ефекти.

Инсталацията „PURE/ ReaImagination“ е изградена като своеобразна разходка. Тя фино изследва как въображението и историите, които създаваме за света около нас, въздействат на нашите възприятия за реалността и на отношенията между „Аз“ и „Другия“. „PURE/ Чисто“ e aртистичен експеримент, който съчетава визуалнo изкуство, движенчески театър и пърформанс. Приключение, даващо възможност на участниците в него да открият артистичния си потенциал чрез контакта с нови и различни хора – артисти , аматьори, млади и по-възрастни.

Представлението е от 14 до 20 часа на сцена „Фоайе“, като в инсталацията влизат само по двама зрители, които на практика стават участници в този пърформанс.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...